Altijd heb ik geleerd dat wanneer je hard werkt, er een fijner en mooier leven in het vooruitzicht ligt. Alles komt goed zolang je maar hard werkt, was altijd de boodschap.

Totdat ik tijdens een beoordelingsgesprek opnieuw niet kreeg waar ik vond dat ik recht op had en in mijn privéleven te maken kreeg met een ongeneselijke ziekte. Het moest anders, maar hoe?! Ik ben veel gaan lezen en heb ondertussen mijn ogen en oren goed open gehouden.

Dit gaf me inzicht in wat echt belangrijk is in het leven, waar ik plezier uit haal en hoe ik de juiste focus op zaken kan leggen die wel het verschil maken zodat je het beste uit jezelf haalt.

Het kwartje viel pas op het moment dat ik inzag dat niet de wereld om mij heen moest veranderen, maar ikzelf. Ik heb het roer vervolgens omgegooid door vooral slim te gaan werken in plaats van hard. Beter investeren, goed controleren en optimaal activeren. Alleen dat is de route naar een relaxer én beter leven.

Mijn ideeën hebben niet het zweverige van een mindfulness-coach, maar wel de praktische toepassingen om meer focus te krijgen.

Niet het gekleurde advies van een HR-collega of recruiter, maar wel de bruikbare tips voor je carrièreontwikkeling op lange termijn.

Niet het groter, meer en beter, maar wel de oprechte tips van een onafhankelijk persoon die het beste met je voorheeft.

Het bleek echter niet alleen een goede aanpak voor mezelf, maar ook collega’s en vrienden lieten massaal weten er de vruchten van te plukken.

Vele collega’s vertrouwde me inmiddels persoonlijke zaken toe en vroegen op allerlei gebieden om advies. Iemand noemde me zelfs ‘zijn persoonlijke zaakwaarnemer’ (een voetballiefhebber inderdaad). 

Vandaar dat ik heb besloten dit platform te starten. Zo kan ik mijn persoonlijke ervaringen met meer mensen delen, terwijl jij als lezer hopelijk geïnspireerd raakt en in het beste geval iets kan gebruiken bij het realiseren van jouw doelen. Nu en later.

Ik geloof niet in theoretische verhalen van ‘adviseurs’ of ‘coaches’ die niet met de voeten in de modder staan. Aangezien ik zelf nog steeds in loondienst werk (met veel plezier, goede voorwaarden en veel vrijheid 😊!), blijf ik liever anoniem. Zo kan ik rechtstreeks mijn praktijkervaringen blijven delen. Nu en in de toekomst.