Net als veel anderen ben ik een ambitieus en ondernemend iemand die met veel plezier 40-uur per week voor een baas werkt. Jarenlang werkte ik hard, want dan zou een hoger loon en meer vrije tijd vanzelf volgen. Dacht ik. Soms lukte het inderdaad, maar veel vaker ook niet. Waarom krijgen anderen wel voor elkaar wat mij niet lukt?!

Het kwartje viel op het moment dat ik inzag dat niet de wereld om mij heen moest veranderen, maar ikzelf. Ik heb het roer vervolgens omgegooid door niet alleen hard, maar ook slim te gaan werken. Daarnaast heb ik mijn financiële kennis flink vergroot. Dat bleek namelijk een veel betere route naar een relaxer én financieel gezond leven met veel vrijheden. 

Desondanks zie ik nog altijd veel ambitieuze mensen in loondienst met een volledig verkeerde aanpak. Ze focussen zich op verkeerde dingen. Denken dat succes gelijk staat aan veel geld verdienen. Werken hard, maar realiseren niet die verdiende promotie of loonsverhoging. Of laten ze geld niet slim voor hen werken. Het gevolg: geen verzilvering van inspanningen. 

Dat moet en kan anders. Vandaar dat ik heb besloten heb dit platform te starten. Zo kan ik mijn persoonlijke ervaringen met meer mensen delen, terwijl jij als lezer hopelijk geïnspireerd raakt en in het beste geval iets kan gebruiken bij het realiseren van jouw doelen. 

Op Relax&Succes schrijf ik over persoonlijke ontwikkeling en financiële zaken die je tijdens je studie of werk niet leert. Rechtstreeks uit de praktijk, met als doel jou verder helpen. Wie overigens denkt dat alles te plannen valt of hier een ‘snelle route naar succes’ hoopt te vinden, zit fout. Er zijn simpelweg teveel zaken in het leven waar je geen controle over hebt. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring.

Toch heeft dit platform de titel ‘Relax&Succes’ gekregen. De reden is simpel. Hoewel veel zaken niet te controleren zijn, zijn bepaalde zaken dat wel. En juist op deze onderdelen focus ik me op dit platform. 

Aangezien ik zelf nog steeds in loondienst werk (met veel plezier, goede voorwaarden en veel vrijheid😊), blijf ik liever anoniem. Zo kan ik rechtstreeks mijn praktijkervaringen blijven delen. Nu en in de toekomst.