Online home workouts om fit te blijven: mijn top 3!

online home workouts

Bijzondere tijden vragen om verandering en nieuwe gewoontes. Tot een paar maanden geleden was ik anti online home workouts, maar ik heb me door mijn vriendin laten overhalen en inmiddels weet ik niet meer beter.

In dit blogartikel beschrijf ik mijn favoriete top 3 online thuis sport programma’s.

Flexibel, breed aanbod & niet te duur!

Hoewel Nederland in beweging nog steeds op TV is (en kijkers trekt!), zoek ik toch net iets meer uitdaging dan de oefeningen die in dit programma voorbijkomen.

Bij de zoektocht naar het juiste programma voor mijn online home workouts heb ik drie criteria gehanteerd; flexibel, breed aanbod en natuurlijk niet te duur!

Flexibel omdat ik graag wil dat ik het programma in mijn eigen tijd en tempo kan volgen. Daarnaast zoek ik naar een breed aanbod voor zowel cardio als spieropbouw en ten slotte moet de online workout natuurlijk prijstechnisch ook interessant zijn (we willen namelijk niet teveel geld uitgeven!).

#1 FitChannel

Thuissporten doe ik tegenwoordig o.a. met Fitchannel, mijn favoriete programma voor online home workouts. Mijn vriendin was hier al mee bekend en dit online platform voldoet mijn drie belangrijkste criteria.

Zo kan ik bijv. een boks work-out volgen van Raymond Bonjasky, terwijl mijn vriendin een fitprogramma met Mark Tuitert volgt. Extra pluspunt aan dit platform is de manier waarop ze een stok achter de deur creëren door bijv. een automatisch sportschema direct te koppelen aan je agenda. Hierdoor creëer je gewoontes die je helpen om je doelen te realiseren en is het vinden van een excuus een stuk lastiger!

Voordat je start met dit programma, zoek online even of er een speciale (tijdelijke) welkomstactie is voor bijvoorbeeld een aantal maanden gratis sporten!

#2 Tacx

Ik geef het toe, Tacx is alles behalve een breed platform met meerdere sporten aangezien de focus 100% op wielrennen ligt. Persoonlijk zie ik dit daarom dan ook als een mooie aanvulling op FitChannel aangezien ik groot fan ben van wielrennen.

Tacx fietstrainers zijn al jaren populair bij veel fietsers. Van een simpele rollerbank of wheel-on smart fietstrainer tot en met super stille high-tech direct drive fietstrainers. Zelf ben ik groot fan van de interactieve variant en de app.

Zo kan ik, met name in de winter, als het slecht weer is toch aan mijn uurtjes fietsen komen! Ik geef toe, het is zeker niet goedkoop (zowel de aanschaf als het abonnement), maar je de voldoening en het plezier zijn ook wat waard!

#3 Nike Training Club

Een personal trainer, maar niet voor het geld van een personal trainer. Dat is ongeveer wat Nike Training Club zegt te zijn. En ik vind dat ze daar inderdaad redelijk dicht bij in de buurt komen.

Een tijd geleden voegde Nike Apple Watch-ondersteuning toe voor de NTC-app. Nu is er weer iets nieuws: betaalde workouts (extra workout-programma’s en trainingsschema’s). Je krijgt dan een 4 tot 6 weken durend programma, gemaakt door een professionele trainer van Nike.

Daarnaast krijg je extra hulp bij je voeding en welzijn, doordat je tips krijgt op het gebied van slaap, herstel en mindset. En ook deze app helpt je om van sporten en fit blijven een gewoonte te maken dankzij de koppeling met je agenda. En heb je geen zin om te betalen? Dan maak je toch gewoon gebruik van een van de 185 gratis workouts die al in de app zitten!

Wat zijn jouw doelen op sportief, privé en zakelijk gebied? En heb je soms moeite om gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren en lang vol te houden? Schrijf je dan in aan de rechterkant van deze website en ontvang direct de VERZILVER-JE-INSPANNINGEN ACCELERATOR cadeau! Dit is jouw kick-starter en het recept naar een leven vol doelen die wel gerealiseerd worden!

Of lees hier hoe ik mijn persoonlijke roadmap ontwikkelde op weg naar mijn persoonlijke doel; meer vrijheid en financiële onafhankelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *