Passief geld verdienen tijdens een crisis

passief geld verdienen

Het is de meest gebruikte zoekterm van de afgelopen maanden: ‘passief geld verdienen tijdens een crisis’. Iedereen lijkt zich er van bewust dat het nu of nooit is. Er zijn dus duidelijk meer mensen bezig met dit onderwerp.

Maar hoewel er duizenden websites zijn volgeschreven, zijn er maar weinig mensen echt succesvol. Dit is hoe ik in tijden van crisis (en daarbuiten) in staat ben om mijn kennis en kunde om te zetten in passief inkomen. En ik ga je laten zien ook jij dit kan gaan realiseren.

Voordat we verder gaan, wil ik beginnen met het feit dat passief inkomen niet een trucje is wat je binnen enkele uren onder de knie hebt en waarbij je over een week al resultaat gaat zien. Hoewel er online allerlei partijen zijn die beweren dat dit mogelijk is, weet ik uit eigen ervaring dat er eerst (tijd) moet worden geïnvesteerd voordat je resultaat gaat zien.

Wie echter de stap durft te nemen, gaat het voor elkaar krijgen. Dat is iets waar ik wel zeker van bent! Het gaat dus vooral om een mind-switch, het geloven in het feit dat dit voor jou ook mogelijk is. Daarom is het belangrijk dat we een duidelijke definitie hanteren van passief inkomen. De definitie die ik hanteer is als volgt:

Passief geld verdienen is geld realiseren met je kennis en kunde zonder dat dit in een directe relatie staat tot je beschikbare uren.

Laat geld voor je werken in plaats van andersom

Waar anderen dus hun uren één-op-één ‘ruilen’ tegen geld, laat ik juist mijn kennis en kunde voor me werken. Hierdoor wordt mijn kennis schaalbaar, iets wat van mijn uren niet te zeggen valt.

Voor mij kwam deze verandering zoals ik in een eerder blog al schreef tijdens de corona-crisis. Bij passief geld verdienen draait het er dus kort gezegd om dat je de directe relatie tussen inspanningen en resultaat loskoppelt. Eerst investeren en daarna je exponentieel opschalen zonder dat dit je nog langer uren kost.

Heb je je ooit afgevraagd wat artiesten en jouw baas, met elkaar gemeen hebben? Al deze beroepsgroepen hebben een verdienmodel dat los staat van hun uren inspanning. Artiesten besteden één keer veel tijd aan het schrijven en componeren van muziek, om vervolgens mede via royalty’s een continue stroom aan inkomsten te genereren.

Daarom wil ik niet meer alleen afhankelijk zijn van één bron van inkomsten. Sterker nog, ik ben niet meer afhankelijk van één type werk, maar heb ik een aantal geldstromen weten op te zetten die met name op de lange termijn passief geld voor me gaan opleveren.

Met werken voor een ander is in de basis niets mis, zolang je maar niet vergeet extra inkomstenstromen op te zetten waarmee je passief geld kan verdienen. Jij hebt immers jarenlang tijd geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en kunde en daarvan moeten niet alleen anderen profiteren. En een keer extra onderhandelen met je baas voor een hoger salaris is ook geen schande!

Mijn manieren hoe ik passief geld te verdienen:

Zoals ik eerder al zei zijn mijn uren niet schaalbaar. Ik heb er slechts een beperkt aantal van en die moet ik zo efficiënt mogelijk inzetten. Hoewel ik een prima salaris heb, besefte ik me dat vooral anderen de vruchten van mijn inspanningen aan het plukken waren en dat moest anders.

Op dit moment heb ik twee concrete manieren van passief inkomen (naast het inkomen wat ik realiseer uit loondienst) en ben ik aan het sparen voor een derde bron van passief inkomen:

  1. Beleggen via DeGiro --> ik beleg in indexfondsen die de wereldwijde markten volgen met het lange termijn doel financiële onafhankelijkheid in mijn achterhoofd. Mijn maandelijkse inleg doe ik altijd met geld wat ik kan missen want beleggen brengt risico’s met zich mee en je kunt je inleg verliezen. In dit blog kun je meer lezen over mijn beleggingsstrategie.
  2. Verdienen via online vastgoed --> ik realiseer geld dankzij deze en andere websites waar ik eigenaar van ben. Hierdoor kan ik mijn kennis en kunde wel schaalbaar maken, nadat ik uiteraard wel eerst tijd moet investeren in het opbouwen en ontwikkelen van websites. Op verzoek van velen; mijn websites beheer en host ik via Versio, in mijn ogen een kwalitatieve en goedkope partij die aan al mijn wensen voldoet.
  3. Verkopen oude spullen --> net als veel mensen hebben mijn vriendin en ik oude spullen liggen zoals boeken of meubelstukken die we niet meer gebruiken. Zo verkopen we meubelstukken vaak via Marktplaats en tweedehands boeken via het Bol.com programma. Eén keer tijd investeren om je producten online te zetten, daarna heb je er geen omkijken maar na. Iedere maand verkopen we een aantal van onze oude studieboeken en inmiddels levert ons dit een extra zakcentje op.
  4. Vastgoed --> op dit moment is dit voor mij nog niet mogelijk, maar wel ben ik iedere maand hard aan het sparen om deze droom mogelijk te maken. Ons doel is om binnen enkele jaren een eigen huisje (mede voor de verhuur) aan zee te kunnen kopen.

Ga direct zelf aan de slag!

Wil jij net als ik ook concreet aan de slag met het verzilveren van jouw inspanningen en online passief geld verdienen? Dan raad ik je aan om mijn financiële strategie. Daarnaast loont het om ieder jaar je huidige verzekeringen eens onder te loep te nemen en over te stappen waar nodig. Vergeet daarbij ook zeker niet je pensioen!

Wat gaat jouw eerste stap naar een passief inkomen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *