Voorbeeldbrief bod huis: zo koop je jouw droomwoning!

voorbeeldbrief bod huis

De huizenmarkt is een gekkenhuis. Ook wij hebben bijna twee jaar gezocht voordat we ons droomhuis gevonden hadden. En ook wij weten hoe spannend deze periode is en dat er veel bij komt kijken. Daarom deel ik graag ons geheime wapen in de strijd om een koophuis inclusief een voorbeeldbrief bod huis. Daarnaast deel ik nog een aantal zaken die vaak vergeten worden en handige links met meer informatie.

Voorbeeldbrief bod huis: bod uitbrengen voorbeeld

Belangrijk in de voorbeeldbrief bod huis is natuurlijk de koopsom. Maar er is meer. Zo hebben wij tijdens onze zoektocht een aankoopmakelaar ingeschakeld. Voordeel hiervan is dat deze de verkopende makelaar goed kent en daarom ‘informeel’ kan peilen naar de biedingen. Onze tip; betaal een verkoopmakelaar altijd een vast vooraf afgesproken tarief.

Maar let op, laat je door deze informatie niet gek maken! Bepaal vooraf heel duidelijk je maximum bod en blijf hier ook bij! Ook wij hebben hierdoor een aantal keren achter het net gevist. Maar verder gaan dan je (financiële) mogelijkheden zijn, is het allerdomste wat je kan doen. Uit eigen ervaring weet ik dat een nieuwe kans vanzelf komt zolang je maar rustig blijft.

Dankzij deze site heb ik overigens een goede hypotheekadviseur bij ons in de buurt gevonden! Nadat ons bod definitief was geaccepteerd, hebben we een notaris via deze site geregeld. Mocht je je eigen huis nog moeten verkopen, dan kan je via deze site een goede makelaar bij jou in de buurt vinden. Doe er je voordeel mee.

Naast de officiële bieding hebben wij in onze huizenjacht een extra wapen ingeschakeld; een persoonlijke brief aan de verkoopster. Onderaan dit artikel lees je onze voorbeeldbrief.

Heb je op dit moment al een woning en ga je die ook verkopen? Denk dan ook eens aan het aanvragen van een recent energielabel. Hierdoor kan je huidige woningwaarde flink stijgen.

Een nieuw huis is HET moment voor een financiële APK. In dit artikel staan alle belangrijke verzekeringen en meer die jij als huizenkoper nodig hebt op een rijtje.

Ontbindende voorwaarden en juiste verzekeringen

Helaas, cover your ass is in de huizenmarkt heel erg belangrijk. Je moet namelijk voorkomen dat je bepaalde dingen doet die (financieel) niet haalbaar zijn. Een schriftelijk bod (ook per email!) is namelijk rechtsgeldig en kan niet meer ontbonden worden. Laat je daarom voorafgaand aan een bod altijd adviseren door een hypotheekadviseur.

Om (financiële) ellende te voorkomen, is het erg belangrijk om ontbindende voorwaarden op te nemen in je bod. Veel voorkomende voorbeelden van ontbindende voorwaarden voor starters zijn onder voorbehoud van financiering & onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring (je wilt namelijk zeker weten dat je geen bouwval koopt). Voor doorstromers zie je vaak ook een voorbehoud van verkoop van de huidige woning (zo voorkom je dat je huidige woning nog niet is verkocht en je opeens twee huizen hebt). Bespreek met je financieel adviseur/makelaar ook altijd even de mogelijkheden rondom de overdrachtsbelasting.

Zelf hebben wij gebruik gemaakt van de bouwtechnische keuring via Homekeur (zie afbeelding met link hieronder). Homekeur is één van de goedkoopste partijen en heeft een landelijk netwerk!

Homekeur heeft ook de scherpste deals op het gebied van bouwtechnische keuringen. Inclusief landelijk netwerk! Doe er je voordeel mee.

Huis kopen en rechtsbijstandsverzekering

Daarnaast is het hebben van een rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe. Dit is een verzekering die veel mensen vergeten (of niet nodig denken te hebben), maar zeker voor huizenkopers kan dit een nuttige verzekering zijn.

In de huizenmarkt zijn namelijk zoveel partijen actief dat er regelmatig conflicten zijn. Denk aan een conflict over verleende diensten met je aankoopmakelaar of VVE. En als je gaat verbouwen of een nieuwbouw hebt gekocht, zie je regelmatig conflicten met aannemers, gebreken bij de oplevering van nieuwbouw of conflicten met andere dienstverleners zoals installateurs.

Zelf verschillende rechtsbijstandsverzekeringen met elkaar vergelijken doe je hier. Uiteraard kan een financieel adviseur je ook altijd helpen, iedere situatie is immers uniek. Verdiep je tijdig in dit product. Er bestaan namelijk verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen.

Veel rechtsbijstandsverzekeringen hebben daarnaast vaak een wachttermijn van drie maanden. Dit zodat je deze verzekering niet meer kan afsluiten vlak voor of tijdens een conflict. Zorg dus dat je deze verzekering tijdig afsluit voordat je gaat verhuizen en/of verbouwen! Meer over de rechtsbijstandverzekering en andere financiële producten voor huizenbezitters lees je in dit blog.

Direct veel geld besparen in je nieuwe woning? Denk dan eens aan isolatiemaatregelen! Ook in 2021 zijn er weer veel subsidies en bespaar je al snel duizenden euro’s. De meest recente subsidiemogelijkheden lees je in dit blog.

Voorbeeldbrief bod huis

Hieronder lees je onze officiële email die wij hebben gebruikt voor het uitbrengen van een bod inclusief een aantal ontbindende voorwaarden. Dit is dus geen advies, maar slechts ons voorbeeld. Deze opzet kan je gebruiken en aanvullen / aanpassen met eigen wensen en ontbindende voorwaarden passend bij jouw specifieke situatie. Daarnaast is het slim om samen goede financiele afspraken te maken, zoals een samenlevingscontract, testament, geregistreerd partnerschap of huwelijk. Ik schreef er een speciaal artikel over.

Betreft: Bod woning [Adres x]

Beste heer/mevrouw [verkoopster/aankoopmakelaar],

Bij deze brengen wij een bod uit van [bedrag] kosten koper op de woning aan [adres].

Daarbij hebben wij rekening gehouden met de volgende aspecten:

  • We zijn 100% flexibel in de specifieke datum voor de overdracht (we huren op dit moment) en laten dit dus ook volledig over aan de wensen van de verkoopster 
  • Onze financieringsmogelijkheden zijn uitgebreid bekeken met een financieel adviseur  
  • Het bod van [bedrag X] kosten koper is onder voorbehoud van financiering en een bouwtechnische keuring waarbij geen noodzakelijke onderhoudskosten naar voren komen groter dan [bedrag X]

We horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

[naam, huidig adres, telefoonnummer, email]

Twijfel je over een samenlevingscontract en/of testament? In dit blog lees je er alles over zodat je het goed regelt zodra je gaat samenwonen of zoek direct een notaris bij jou in de buurt!

Het geheime aanvullende wapen: de persoonlijke brief naast voorbeeldbrief bod huis

In de huizenmarkt draait het helaas gewoon om geld. Toch weet ik inmiddels dat niet altijd de hoogste bieder wint. De verschillen tussen wel of niet de koper worden zijn vaak klein. Daarbij spelen sentimenten vaak een grote rol. Een huis waar veel liefde en klusuren inzitten, zou ik namelijk ook niet zomaar verkopen aan een investeerder / huisjesmelker.

Om die reden hebben wij tijdens onze huizenjacht een speciaal wapen ingezet. Een wapen waarvan we achteraf hebben gehoord dat dit voor ons het verschil heeft gemaakt; een persoonlijke brief naast het formele bod. Met een persoonlijke touch over wie we zijn en waarom we zo graag dit huis willen, voeg je een extra emotionele dimensie toe.

NIEUW! De Relax&Succes community. Hier delen en helpen we elkaar met alle zaken op het gebied van bieden en onderhandelen, koopcontract, 1e belastingaangifte, verduurzamen, woonverzekeringen en meer.

Join nu onze gratis BETA Discord-community, voor én door ambitieuze mensen in loondienst.

alleen ga je sneller, samen kom je verder

Hieronder lees je onze persoonlijke voorbeeldbrief bod huis, doe er je voordeel mee tijdens een volgende bezichtiging!

Betreft: Persoonlijke brief aan huidige bewoners [adres]

Sinds maart 2017 begint onze ochtend met het checken van onze mail of er een mooi, karakteristiek huis op Funda is gekomen. Vaak werden we teleurgesteld en andere keren waren we blij verrast. Het eerste wat we dan deden als we op ons werk waren: onze aankoopmakelaar, bellen. De volgende stap was dan het open huis bezoeken, waar we regelmatig 50 concurrenten hadden en waar we soms door ongeïnteresseerde verkoopmakelaars behandeld werden. We hadden op een gegeven moment bijna het gevoel dat we konden gaan solliciteren bij een makelaarskantoor, omdat we al zoveel bezichtigingen hebben gehad. Kortom, het is een feit dat je het momenteel als starter lastig hebt op de huizenmarkt.

Desondanks hebben wij vanaf het begin met elkaar afgesproken dat we bij ons nieuwe thuis direct een WOW-gevoel moeten hebben. Ook hebben we voor onszelf heel duidelijk een grens gesteld dat we niet mee willen gaan met de gekte. Dan zou er vanzelf een moment komen waarop alles op z’n plek valt.

En toen was het zaterdagochtend 12 januari. We openden onze mail en zagen jullie jaren ’20 huis voorbij komen in een wijk waar we heel graag willen wonen – waar we ook al meerdere bezichtigingen hebben gehad -. We waren allebei direct enthousiast en dit gevoel werd tijdens de bezichtiging alleen maar versterkt. Het WOW-gevoel, dat voor ons heel belangrijk is, kwam bij ons beiden bij binnenkomst direct naar boven. Dit ging niet alleen over de binnenkant en staat van het huis, maar ook door de prettige rondleiding van Maarten.

Dat dit huis in de verkoop staat vanwege het feit dat jullie gaan samenwonen (en bijvoorbeeld niet omdat het huis of de buurt niet prettig is), is voor ons een extra bevestiging dat wij hier graag willen wonen. Dat er de afgelopen jaren met zorg en aandacht is gewoond blijkt niet alleen uit het verhaal dat Maarten vertelde, maar hebben we ook met eigen ogen gezien aan de manier waarop het huis is onderhouden. Er hangt een gezellige sfeer en dat is precies wat wij zoeken!

Die zorg en aandacht zullen wij voortzetten als hopelijk toekomstige bewoners, zodat dat WOW-gevoel behouden blijft. Wie zijn ‘wij’ dan?

Wij zijn X (leeftijd) en Y (leeftijd) en wonen momenteel in een huurappartement in [straat A in stad B]. We zijn echte buitenmensen (daarom is de grote tuin ook zo ideaal) en in het weekend zijn we vaak bij koffietentjes te vinden. Van lekker en drinken houden we dan ook heel erg. Vandaar dat wij dichtbij het centrum willen blijven wonen, zodat we lekker op de fiets er heen kunnen of kunnen relaxen met vrienden en familie in de zonnige tuin.

Hoewel we allebei in een dorp in de buurt zijn opgegroeid wonen, werken en sporten we inmiddels al een flink wat jaren in [Stad B] en weten we zeker dat we in deze gezellige stad willen blijven wonen.

Alvast veel geluk in jullie nieuwe huis!

Groet,
X en Y

Dit moet je nog meer weten

Is je bod geaccepteerd? Laat je altijd adviseren door een hypotheekadviseur. Op deze site ontdek je er een bij jou in de buurt! Ook een notaris is helaas noodzakelijk. Zelf heb ik daarvoor deze site gebruikt.

Bekijk voordat je een bod gaat doen altijd de mogelijkheden voor het eventueel ontlopen van de overdrachtsbelasting. Wat dat precies is en welke mogelijkheden er eventueel zijn, lees je hier.

Ga direct naar onze gratis BETA Discord-community. De plek waar we elkaar helpen met alles wat je moet weten rondom je (eerste) huis!

Regel samen goed je financiële zaken! Veel mensen die (voor het eerst) gaan samenwonen, twijfelen nogal eens over de beste vorm. Gaan we voor een testament, samenlevingscontract of toch een partnerschap of huwelijk. Hier lees je er alles over!

Vergeet niet om met je hypotheekadviseur in gesprek te gaan over subsidiemogelijkheden. Dit kan je veel geld besparen, zowel tijdens het afsluiten van je hypotheek als daarna!

Je droomhuis gekocht? Dan is het ook tijd om je verzekeringen en het verduurzamen van je huis goed te regelen. Ik heb een duidelijk overzicht gemaakt van mijn favoriete producten! Of maak direct zelf een vergelijking bij Independer & Pricewise (tip!).

Naast een nieuw huis, ook een nieuwe baan? Uit eigen ervaring weet ik dat ook deze periode erg spannend is. Daarom schreef ik een speciaal artikel zodat jij het maximale uit je sollicitatie kan halen. Nieuwe gewoontes ontwikkelen zijn daarbij cruciaal! Daarover lees je hier meer.

Meer weten over financiële influencers en de FIRE-beweging? Lees dan dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *