Mijn favoriete verzekerings-, pensioen-, beleggings- en webhosting-producten

Zelf ben ik een actieve online vergelijker omdat ik weet dat je al snel vele honderden euro’s per maand (!) kunt besparen door ieder jaar actief te vergelijken en over te stappen.

Op verzoek deel ik hierbij mijn favoriete aanbieders van beleggen, verzekeren, webhosting, pensioenen en het verduurzamen van je huis.

VERZEKEREN

 • Voor mijn reis-, woonhuis- (=opstal & inboedel), auto, zorg- & aansprakelijkheidsverzekering maak ik ieder jaar een vergelijk op Pricewise.nl. Daarom vergelijk ik altijd op deze website zodat ik altijd de meest voordelige aanbieder kan kiezen.
 • Ieder jaar in mei (omdat we in die maand ons huis hebben gekocht) vergelijk ik ook mijn energieleverancier via Pricewise. Hierdoor bespaar ik al snel vele honderden euro’s per jaar, zeker omdat er vrijwel altijd een welkomstactie is bij één van de aanbieders. Zelf sluit ik mijn contract dan ook altijd af voor maximaal één jaar omdat overstappen loont!
 • Hoewel ik er liever niet over na wil denken, is het hebben van een uitvaartverzekering geen overbodige luxe. Niemand wil zijn nabestaanden namelijk niet achter laten met hoge kosten en eventueel zelfs schulden. Daarvoor zijn er uitvaartverzekeringen, zoals bijvoorbeeld een DELA uitvaartverzekering. Dit is de enige verzekering die je slechts één keer afsluit omdat overstappen eigenlijk niet loont. Dankzij deze verzekering zijn de kosten van de creatie / uitvaart (die al snel richting de 10k oplopen) gedekt.
 • Daarnaast hebben mijn vriendin en ik tijdens de aankoop van ons huis een overlijdensrisicoverzekering afgesloten via NN die gekoppeld is aan onze hypotheek. Mocht één van ons komen te overlijden, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over het doorbetalen van de hypotheek. Voordat wij deze verzekering hebben afgesloten, hebben wij ons goed laten informeren door een professioneel adviseur omdat er veel verschil in dekking én prijs zit en dit een ingewikkeld financieel product is.

BELEGGEN

 • Omdat hoge kosten dodelijk zijn voor je rendement, ben ik na een lange zoektocht op internet tot de conclusie gekomen dat zelf beleggen bij DeGiro goed aansluit bij mijn behoeftes en tevens de goedkoopste optie is. Gerelateerde posts: Beleggen voor beginners, Mijn financiële strategie & passief inkomen realiseren
 • Om voldoende stabiliteit en zekerheid in mijn portefeuille aan te brengen, spaar ik een deel van mijn geld via de DELA Spaarverzekering met 2.00% rente (Let op, valt niet onder het deposito garantiestelsel).
 • Daarnaast heb ik samen met mijn vriendin een kwartaalspaarrekening geopend bij NIBC-bank met 0,2% rente per kwartaal. Hier zetten we geld apart voor grote uitgaven op relatief korte termijn. Op dit moment sparen we bijvoorbeeld voor een aanbouw die we binnen nu en een jaar willen realiseren.

WEBHOSTING

 • Versio is de partij voor mij waar ik al mijn ‘online vastgoed’ (= mijn websites) host en domeinnamen heb vastgelegd. Lage kosten, eenvoudig in gebruik en uitstekende service en helpdesk bij eventuele vragen!
 • Mijn websites heb ik gebouwd met het Flatsome theme, verkrijgbaar via Themeforest.net. Ik ben enthousiast over dit e-commerce thema omdat het erg eenvoudig in gebruik is dankzij de UX builder waardoor er geen programmeerkennis noodzakelijk is.

PENSIOEN

 • Via mijn werkgever beleg ik voor mijn pensioen via BrandNewDay. Ik sta 100% achter deze keuze omdat ik hier beleg in indexfondsen en obligaties. Daarnaast zijn ze erg vriendelijk en helder in hun communicatie waardoor pensioenen een stuk begrijpelijker worden.
 • Een goed alternatief zou Bright Pensioen kunnen zijn, de partij waar mijn vriendin haar pensioen heeft lopen. Deze partij belegt alleen in duurzame ondernemingen. Het grootste nadeel vind ik zelf het abonnement-model. Bright rekent namelijk een vast bedrag per jaar aan kosten (iets wat andere pensioenfondsen niet doen), waardoor dit model pas echt interessant begint worden bij een hoge inleg (de werkgever van mijn vriendin neemt overigens deze jaarlijkse kosten voor haar rekening waardoor het voor haar wel interessant is).
 • Wil jij weten hoe het nieuwe pensioenstelsel nu precies werkt? Ik schreef er een speciaal artikel over!

DUURZAAM HUIS

 • Direct op het moment dat mijn vriendin en ik ons huis hebben gekocht, hebben we de spouwmuren laten isoleren via Alpha Isolatie. Een investering die zich al snel gaat terugverdienen voor ons omdat we nu per maand veel minder energiekosten betalen (en dat is wel lekker in ons jaren ’30 huis).
 • Ook in 2021 zijn er weer diverse subsidies op het gebied van duurzaam wonen waardoor jij veel geld kan besparen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden!

Heb jij suggesties of betere alternatieven? Laat het via de comments weten! Daarnaast zal ik deze pagina continu updaten zodra ik nieuwe / betere alternatieven heb gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *